Dropbox представи Project Infinite на събитие в Лондон, за да ви улесни в работата с локални и облачни файлове. Идеята е проста. С Project Infinite ще можете да виждате всичките си Dropbox файлове директно от вашия компютър, но той ще изтегля само тези от тях, от които се нуждате.

Досега трябваше да синхронизирате цели папки, които имат копие, както в облака, така и на вашия компютър. Сега, благодарение на Project Infinite, Dropbox ще ви даде възможност да виждате всичките си облачни документи от File Explorer на Windows или Finder при OS X, без да се налага действително да ги сваляте. Можете да влачите и пускате файлове, а Dropbox дори ще ви показва визуализации, информация за размера на файла, датата и др.

Файловете, които са синхронизирани локално, вече ще са отбелязани със зелена отметка, докато несинхронизираните ще са обозначени с икона на облак. Ако даден файл не е синхронизиран, Dropbox ще го изтегли преди да го отворите.

С Project Infinite управлението на облачните файлове ще стане малко по-лесно и ще ви помогне да спестите от мястото за съхранение на устройството ви. Няма данни кога Project Infinite ще пристигне за широката общественост, но едва ли ще чакаме дълго.

 

Прочетете и това: Google стартира нов рекламен формат за YouTube, наречен Bumper