Десетилетие след основаването си Dropbox започна процедура по излизане на борсата. Популярната и лесна услуга за облачно съхраняване и споделяне на файлове разкри плановете си да потърси публично предлагане на акциите си, като компанията се надява, че ще може да събере 500 милиона долара.

Dropbox ще се търгува в технологичния индекс Nasdaq със символа “DBX”.

Благодарение на документите, предадени пред финансовия регулатор, научаваме, че приходите на компанията растат през последните три години от 603 милиона долара през 2015 г. до 1.1 милиарда през миналата. В същото време, въпреки че Dropbox все още отчита загуби през същия този период, техният размер намалява от 326 милиона до 111 милиона долара.

Само за две години се е увеличил двойно броят на платените потребители на Dropbox и от 6.5 милиона души през 2016 г., днес те са 11 милиона. Именно от тях идват 90 процента от приходите на компанията.

Dropbox бе основана през 2007 г. и заработи открито година по-късно, превръщайки се бързо в популярна платформа заради лекотата, с която може да управлявате файловете си. В последно време тя не е предложила кой знае какви новости и основната услуга си е практически същата, но понякога и това е добре за бизнеса, както става ясно от резултатите.

Тагове: