Прочутият бивш главен дизайнер на Apple Джони Айв и неговата фирма LoveFrom скоро ще работят за AirBnb. Да, очевидно компанията, която се занимава най-вече с това да свързва пътешествениците с техните временни жилища, се нуждае от дизайнерска помощ и тя закономерно се е обърнала към най-добрия професионалист, който знае как да преобърне представите за потребителска електроника.  

AirBnb нарича сделката „специално сътрудничество“, както и „многогодишна връзка“, чиято цел е създаването на следващото поколение продукти и услуги на компанията. Научаваме още, че Джони Айв ще помогне за развитието на собствения дизайнерски екип на AirBnb, който явно се нуждае от реформа. Наскоро трима старши дизайнери напуснаха компанията, а шефът на дизайна Алекс Шлайфер бе понижен в длъжност.

Джони Айв и шефът на AirBnb Браян Чески очевидно са приятели от години и през 2015 г. самият Джони Айв написа професионален профил на него за списание Time.

Между другото Apple все още е клиент на Джони Айв чрез частната му фирма, въпреки че той напусна миналия ноември. Може би първата му задача за AirBnb ще бъде да промени необичайното лого на компанията.

Снимка: Apple

Виж още: Резултатите на iPhone 12 в Geekbench разкриват съвсем скромен ръст в производителността

 

Тагове: