Новата класация на Interbrand за най-ценните марки в света току-що излезе и имаме промяна в топ 3 позициите. Според класацията за най-добри глобални марки на 2020 г. най-ценната марка остава Apple с приблизителна стойност от почти 323 милиарда долара, докато втората и третата позиция са заети съответно от Amazon и Microsoft.

Google спадна с две позиции в сравнение с миналата година със стойност от малко над 165 милиарда долара и отчете спад на оценката си с 1%. Софтуерният лидер Microsoft, от друга страна, отчете впечатляващ 53% ръст до 166 милиарда долара и изпревари интернет гиганта. Amazon също се изкачи на второ място със стойност от 200 милиарда долара и изключителен 60% годишен растеж, продиктуван от бума в онлайн покупките в условията на пандемия.

Други забележителни технологични марки в класацията са южнокорейският гигант Samsung на 5-о място, водещият производител на РС процесори Intel на 12-о, Facebook на 13-о и притежаваната от него социална мрежа Instagram на 19-а позиция.

Имайте предвид, че това не е сумата, която струва компанията, а само нейната марка. Например пазарната стойност на Apple е малко над 2 трилиона долара, за разлика от стойността на марката с прочутата нахапана ябълка, оценена от Interbrand на 323 милиарда долара.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Резултатите на iPhone 12 в Geekbench разкриват съвсем скромен ръст в производителността

 

Тагове: