Избрахте ли своя фаворит в годишните ни награди за технологични продукти и съдържанието за тях? Да, напомнихме вече много пъти, а и ще продължим да го правим до 2 декември, но това е много важна за нас инициатива. А и да не забравяме, че е единствената в България! Може би не сме го казали до този момент, но това е десетата поредна година, в която организираме HiEnd EPA (технологичните ни награди) – постижение, с което наистина се гордеем. Разбира се, за да бъде възможно, вие ни предоставяте така важната подкрепа.

Искате ли да разберете как върви гласуването? Няма да издаваме прекалено много, тъй като не искаме да влияем върху него, но... битката в смартфон сегмента е също толкова ожесточена, колкото всяка година. Но този път има промяна – ясно показвате своя фаворит дори след по-малко от две седмици гласуване. И това важи и при високия, и при средния клас телефони.

При фотоапаратите е по-трудно да предвидим крайния резултат, а при телевизорите е почти невъзможно – явно всеки модел привлича сериозен брой фенове. А кои са най-добрите очила за виртуална реалност? Засега ще го оставим в тайна.

Междувременно в HiEnd ECA 2016-2017 блокбъстърът на годината е почти определен. В категория „Сериал“ също си личи вашият любимец, но не е късно да има интересно разместване. Винаги с огромен интерес следим и категорията „Игра“, тъй като в екипа сме сериозни почитатели на това забавление. И може би тук е и една от най-оспорваните битки, тъй като всяко едно заглавие има шанс да грабне първото място.

Да, не разкрихме много, но и ние се вълнуваме как ще приключи всичко.

А сега е време за по-приятната част – следващата награда, която един от всички гласували в HiEnd EPA и HiEnd ECA ще спечели този петък. Победителят се определя от гласувалите до момента на тегленето, като това не означава, че отпада за големите награди – смартфон Samsung Galaxy S7 edge и камерата Gear 360 (в HiEnd EPA) и първият в света OLED телевизор с Ambilight от Philips (награда в HiEnd ECA).

 

Този петък един късметлия ще получи ето този красавец:Но 5.5-инчовият Coolpad MAX с Full HD екран не разчита само на външния си вид. Да, вярно, има рамка от заздравен алуминий (като на самолет), а предният панел е завладян от подсиленото стъкло Gorilla Glass с леко извити ръбове. На гърба му се намира сензорът за пръстови отпечатъци, като той не само отключва телефона, но си има още полезни приложения. Например можете да програмирате до 5 пръста за различни приложения – бързо селфи, обаждане на приятел, запис на разговора и т.н. Над него е и основната камера. Тя е 13 MP с ISOCELL CMOS и е способна да улови повече светлина дори при по-тъмни снимки. Наличен е и професионален режим, с който да контролирате контраста, фокуса, баланса на бялото и т.н.

На предния панел е 5 MP камера, поддържаща сериозен брой нива на разкрасяване.

И стигаме до това, което се намира зад приятната външност – 8-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 617, придружен от 4 GB RAM и 64 GB вътрешна памет (пък си има и слот за microSD карта). Батерията е 2800 mAh, а операционната система – Android. Интересно е, че тук има функция за „защитено двойно пространство“. Така можете да използвате и втори, виртуален телефон – там съхранявате важни за вас неща или просто отделяте бизнес работната си среда.

Това е наградата ни тази седмица, любезно осигурена от Coolpad, а победителят ще бъде обявен в петък. Очакваме ви в нашия специален сайт, за да изберете най-добрите технологични продукти и съдържанието за тях. Успех!

 

 

Годишните ни номинации за технологичен продукт на годината се осъществяват със съдействие на Банка ДСК. HiEnd ECA, номинациите за най-доброто съдържание, се осъществяват със съдействието на Philips.

Тагове: