Много неща се промениха, откакто стартира последната изцяло нова версия на Vimeo плейъра, преди две години и половина. Браузър иновациите доведоха до нови възможности, благодарение на HTML5, а с всички тези подобрения, беше ясно, че Vimeo се нуждае от по-гъвкав и отзивчив видео плейър. Така че екипът на Vimeo се зае и изгради всичко от нулата, за да направи потребителското изживяване още по-добро.


Въпреки че на пръв поглед плейъра изглежда по същия начин, то инженерния екип изгради всичко наново, а в следствие на това видео натоварването бе намалено два пъти (което пък гарантира два пъти по-бързо зареждане) и бе гарантирана съвместимост с повече устройства.

Ето и накратко някои от най-готините нови функции:


Светкавично бързо възпроизвеждане!


Екипът на Vimeo е прекарал много време в оптимизиране на възпроизвеждането, и в следствие на това сега видеоклиповете тръгват значително по-бързо. В много случаи, видеото започва за по-малко от секунда! Изпробвайте го сами.


Покупки в плейъра


Сега всеки може бързо да наеме или купи Vimeo On Demand, директно от плейъра.


Преработен Share екран.


Споделянето във Facebook, Twitter, или по електронна поща става много по-бързо и лесно. Бутонът, с който вземате кода за вграждане, също е преместен тук, за да бъде още по-лесно да го използвате.


Интегриран „Вход“.


Искате да „Харесате“ видео или да го добавите към опашката във вашия списък за гледане по-късно? Няма проблем! Просто щракнете върху „Харесвам (Like)“ или „Гледайте по-късно (Watch Later)“ и пред вас ще изскочи удобна форма за вход.


Пълна достъпност.


Сега има пълна поддръжка за управление с клавиатурата, WCAG2AA (Web Content Accessibility Guidelines 2.0), и по-добра поддръжка за екранни четци.


HTML5 по подразбиране.


Сега всеки, който има HTML5 съвместим браузър получава пълна поддръжка на новият HTML стандарт по-подразбиране.


Привилегировано синхронизиране.


Чрез магията на HTML5, настройките, които можете да променяте в плейъра (HD, ниво на звука, мащаб) ще се променят във всички Vimeo плейъри, които са отворени в браузъра ви. Сега видеоклиповете ви дори ще се слагат автоматично на пауза, ако пуснете друго видео, докато в момента тече едно.

По-отзивчив от всякога.


Преоразмерявайте плейъра, както си искате. Той ще изглежда добре, без значение от размера му.


Затворени надписи и поддръжка на субтитри!


Просто отидете на страницата с настройки на вашия видеоклип, и качете файла ви със субтитри, и те веднага ще станат видими във Vimeo плейъра. Те се поддържат във всички настолни плейъри, Safari за IOS 7, Chrome за Android таблети, и Kindle Fire. Но екипът на Vimeo работи усилено, за да ги направи достъпни и за други платформи и устройства.

 

 


Но това не е краят на страхотните новини, защото от Vimeo имат още, какво да ни покажат, просто трябва да почакаме още малко.