Председателят на Google Ерик Шмид заяви, че интерактивните очила Glass не са провал и че компанията все още работи по нова версия. В последните месеци новините около Glass са сравнително рядко явление, тъй като Тони Федел (Nest CEO) сложи край на "Изследователската програма".

Шмид коментира пред The Wall Street Journal:

"Това е голяма и фундаментална платформа за Google. Спряхме „Изследователската програма“ и пресата отчете това като анулиране на целия проект, което не е вярно. Google ще поеме рискове и няма нещо, с което да сме оставили впечатление, че сме приключили с проекта Glass.

Това е все едно да кажеш, че самоуправляващите се коли са разочарование, защото не ги виждаме наоколо. Тези неща отнемат време."

Не е изненадващо, че Google не са се отказали от Glass. Изследователската програма беше структурирана около ранните тестове с приложения, които се променяха постоянно. По същество това беше скъпа публична бета-програма, но дори Google признават, че хайпът около тях излезе извън контрол.

Под ръководството на Тони Федел Glass ще претърпят пълен редизайн, преди да бъдат пуснати за широката публика. Кога може да ги видим? Нямаме представа. Но след истерията и разочарованието от първата версия на Glass Федел и останалата част от екипа на Google едва ли ще бързат, преди да са поправили всички грешки.

Тони Фадел: Google Glass 2 ще бъдат изградени от нулата