5G телефоните на пазара обикновено са доста скъпи, а това включва и тези на Samsung. Ще трябва да се бръкнете дълбоко, за да си купите Galaxy S10+ 5G или Galaxy Note10+ 5G. Това обаче може да се промени, защото известният с вътрешната си информация Еван Блас разкри съществуването на новия Galaxy A90 5G – първия смартфон на Samsung от среден клас с поддръжка на следващо поколение мобилен интернет.    

Дизайнът не е нищо особено – това е телефон от А-серията с капковиден прорез и тройна задна камера. По-важното обаче е, че такова устройство изобщо съществува, тъй като по принцип 5G технологията е ограничена до флагмани. Според Блас A90 5G ще има огромен 6.7-инчов AMOLED екран, 8-ядрен процесор, 6 GB RAM памет, 128 GB сторидж и 32 МР селфи камера. Тройната задна камера ще бъде съответно 48 МР, 8 МР и 5 МР.

Засега не се знае кога ще излезе на пазара A90 5G, но се предполага, че това ще стане скоро.  Не очаквайте обаче да е евтин – A-серията по принцип е по-достъпна от S или Note моделите, но 5G връзката със сигурност ще дойде на определена цена.    

Виж още: Nokia е шампион по Android ъпдейти за своите телефони
  

Тагове: