В настроение ли сте да убиете известно време? С помощта на мобилния си браузър просто отворете този адрес.

Това е интерактивно търсене на съкровища (scavenger hunt), което използва AI (изкуствен интелект) и камерата на смартфона ви, в опит да намерите елементи от реалния живот, които съответстват на емотиконите, които се показват. Времето, за което трябва да намерите следващата си цел, намалява с всеки ход. Когато свържете емотикона с обект от истински свят, получавате допълнително време в часовника.

Платформата за машинно обучение на Google взима това, което виждате в реалния свят, и го свързва с правилните емотикони. Целта, разбира се, е да намерите всички емотикони преди да изтече времето. Между другото, препоръчваме да използвате мобилния браузър на телефона си по следната причина: уебсайтът на играта казва, че Emoji Scavenger Hunt се играе най-добре с телефон.

За да видите как се играе играта, Google създаде кратък клип, обясняващ правилата. Можете да го видите, като кликнете върху видеоклипа в долната част на тази статия. Ако използвате мобилния си браузър, за да прочетете тази история, кликнете върху линка по-горе, за да отворите играта.