Популярният имейл клиент Gmail се сдоби с най-значителната трансформация, откакто Google направи платформата достъпна за над един милиард потребители по цял свят. Новият Gmail ще става достъпен постепенно, така че активацията става на етапи, като системата ще ви предложи да го направите, вместо да може да активирате интерфейса сами.

Нововъведенията са комбинация от неща, които вече познаваме от други платформи и клиенти, както и новости, предвидени за пръв път тук. Така например Snooze и Smart Reply функциите в момента са част от приложението Inbox на Google, но сега вече ще обхванат и уеб версията на Gmail.

Вдясно имаме страничен панел, който предлага интеграция с G Suite приложенията като Google Calendar, Google Keep и новата Google Tasks опции са намерили място там. Този панел позволява да организирате деня си, да насрочвате срещи и да правите записки в движение. Аналогично Google Tasks мобилно приложение бе пуснато днес за iOS и Android.

На свой ред левият панел може да се скрива, за да се отвори повече хоризонтално пространство.

Съобщенията вече мoгaт дa бъдaт apxивиpaни, пpeмaxвaни и oтбeлязвaни ĸaтo пpoчeтeни, бeз дa ce нaлaгa дa бъдaт oтвapяни. Toвa cтaвa c пoмoщтa нa нoвитe иĸoнĸи, ĸoитo ce пoявявaт, ĸoгaтo ĸypcopът нa мишĸaтa ce пpидвижи въpxy cъoтвeтния peд нa eлeĸтpoннoтo пиcмo.

Добавена е опцията Smart Reply за бързи отговори с готови фрази, която е позната от мобилната версия на Gmail. Като стана дума за това, и мобилното издание на услугата получава нови функции като нотификации с висок приоритет, които ще ви напомнят за важни съобщения, за да останете фокусирани, без да прекъсвате работата си. Услугата ще започне и да напомня да се отпишете от бюлетини, които вече не четете.

Друга функция пък ще ви позволи временно да извадите имейли от пощенската си кутия, за да избегнете някои верижни кореспонденции, които не искате да следите.

Предвидени са и редица подобрения, свързани с алгоритмите, които Google използва за откриване на спам и зловредни съобщения. Предупрежденията вече ще се показват с много по-голяма лента в червен цвят, информираща за потенциални проблеми с имейлите. Изкуственият интелект, който автоматично засича различни заплахи, вече е наличен и за уеб версията на Gmail.

Тагове: