Филтърът за съдържание на Apple блокира сайтове, които имат откровено сексуално съдържание, но през него успешно се промъкват страници, които са не по-малко вредни.

Филтърът се отваря през приложението Screen Time, което Apple добави със септемврийския ъпдейт на iOS 12. С него може да ограничите опасността децата ви да се сблъскат с непозволено съдържание през уеб браузърите на iPhone. В същото време обаче той пропуска различни порнографски теми в Reddit, както и неонацистки сайтове като Daily Stormer.

Причината за това е фактът, че филтърът акцентира само върху думата „секс“ и очевидните свързани с нея теми, но не е достатъчно широк, за да улови други проблемни сайтове. Нещо повече, броени дни след появата на ъпдейта, находчиви малчугани успяха да открият начин да заобикалят някои от ограниченията, като например свалят повторно забранени за пускане приложения.

Ако искате да опазите детето си от по-мрачните находки в мрежата, може да използвате обратния подход – да настроите Screen Time да позволява само определени сайтове.  

Тагове: