Facebook отправи предизвикателство към Zoom в борбата за доминация при видеочатовете. Социалната мрежа обяви новите Messenger Rooms: сериозно допълнение към функцията за групови чатове, което прави приложението на Facebook много по-конкурентно на Zoom.

C Messenger Rooms потребителите на Facebook ще могат да създават групови чатове до 50 души, към които всеки може да се присъедини. Вместо да канят хората поотделно, Facebook потребителите могат да постнат линка в група или техния новинарски поток. Освен това, за разлика от сегашните видеочатове в Messenger, сега участниците дори не се нуждаят от приложението или дори от Facebook акаунт, за да влязат в чат стаята. Когато такава се създаде, всеки може да се присъедини през браузъра, макар че създателят на стаята може да я заключи за външни лица.

Друга функция, подобна на предлаганото от Zoom, е 360-градусов фон, с който може да пренесете разговора в различни екзотични дестинации. Facebook предлага и 14 филтъра за камерата, които да ви разкрасят. И се хвали, че чатовете нямат ограничения във времето. 

Ъпдейтът идва в момент, когато Facebook отчита огромен скок в обажданията през своите чат приложения, като над 700 милиона души комуникират по Messenger и WhatsApp всеки ден.

Виж още: Атаките срещу 5G мрежи подпалиха и Холандия

Тагове: