Популярното чат приложение Messenger на Facebook вече е налично за настолни компютри. Вече може да ползвате Messenger в пълната му функционалност, включително неограничени и безплатни групови видеоразговори за Windows и Mac. Десктоп версията ще се синхронизира с мобилна версия на Messenger, предлагайки известия за нови съобщения и поддръжка на GIF-ове и тъмен режим.  

Facebook отчита, че през миналия месец броят на хората, които използват своя десктоп браузър за аудио- и видеоразговори през Messenger, е скочил с над 100 процента. Новата десктоп версия на Messenger ще направи комуникацията по-лесна, тъй като вече не трябва да се занимавате с прозорци и раздели в браузъра.      

Компании като Zoom и Slack също се опитват да направят своите видеоразговори по-привлекателни на фона на пандемията. Slack например добави опция за видеоразговори Microsoft Teams. Междувременно разработчиците на Messenger ще използват платформата, за да разпространяват надеждна информация за коронавируса, идваща от властите.

Десктоп версията на Messenger може да свалите от Microsoft Store или Мас App Storе.

Виж още: Samsung предостави наръчник за социално дистанциране