Преди около месец Facebook вгради една от основните функции на Snapchat в своето Messenger приложение, а именно Stories, която по-рано пък беше добавена и в Instagram. Днес Facebook започна тест на Stories и в своето основно мобилно приложение. Потребители в Ирландия вече имат достъп до тази функция, наречена Facebook Stories. Тя работи както за iOS, така и за Android, съобщава Business Insider.

Сега, когато потребителят отвори Facebook приложението на своето Android или iOS устройство, той ще види познатите „балончета“ в горната част на екрана, където са историите на приятелите му. Той може да поставя забавни филтри върху лицето си, стикери или да се отбелязва. Всъщност ако сте ползвали функцията в Messenger и Instagram, ще знаете най-добре как ще изглежда тя и в основното Facebook приложение.

Facebook твърди, че вече 150 милиона души използват Instagram Stories всеки ден, което е колкото цялата потребителска база на Snapchat. Със своите над един милиард потребители Facebook Stories има потенциал да разшири обхвата на тази функция неимоверно.

Вижте и промо видеото на Facebook Stories:

 

 

Прочетете и това: Facebook направи видео излъчванията на живо достъпни за всички в Instagram и от настолни компютри

Тагове: