Флагманската серия OnePlus 9 ще бъде анонсирана в средата на март, с което едноименната китайска компания ще иска да постави нова традиция на своите премиери. По принцип OnePlus обявява своите телефони през май, но миналата година наруши това, анонсирайки серията OnePlus 8 на 14 април. По-ранната премиера на OnePlus 9 ще позволи на компанията да се конкурира по-добре със съперници като Samsung и Xiaomi.

Семейството на OnePlus 9 изглежда се състои от три телефона: OnePlus 9, OnePlus 9 Pro и бюджетния модел, който навярно ще се казва OnePlus 9 Lite.

OnePlus 9 и OnePlus 9 Pro най-вероятно ще се захранват с топ чипсета Snapdragon 888 в комбинация с до 12 GB RAM памет и поне 128 GB сторидж. И двата телефона трябва да имат 4500 mAh батерия с 65 W бързо зареждане.

Pro вариантът ще разполага с 6.7-инчов OLED панел с честота на опресняване от 120 Hz, докато стандартният OnePlus 9 ще има 6.5-инчов диагонал. Конфигурацията на камерите съответно трябва да бъде 48 МР основен сензор, 64 МР ултраширок и 8 МР телефото с 3х увеличение за Pro варианта и 48 МР основен сензор, 50 МР ултраширок и 2 МР телефото за OnePlus 9.

Бюджетната версия на OnePlus 9 ще има по-слаб процесор като Snapdragon 690, само две камери и 90 Hz дисплей.

В добавка към телефоните OnePlus 9 ще обяви първия си умен часовник, който е базиран на Watch RX на посестримата компания Орро и ще работи с WearOS.

Снимка: Phone Arena

 

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?

 

 

 

Тагове: