Миналия месец съоснователят на OnePlus Карл Пей създаде нова компания, наречена просто Nothing. Нейните първи продукти ще бъдат слушалки, като идеята на Пей е да изгради цяла екосистема от устройства, които са свързани помежду си. Ако това ви звучи познато, това е така, защото вече несъществуващата компания Essential искаше да направи същото.   

Изглежда, че идеята на Essential е повлияла значително на мисленето на Карл Пей, защото сега стана ясно, че бившия изпълнителен директор на Essential Анди Рубин е прехвърлил собствеността върху марката и всички нейни активи именно на Nothing.

Трансферът е станал на 6 януари и включва всички съществуващи запазени марки и лога на Essential, които вече са собственост на Nothing.

Сред тях безспорно най-интересен е смартфонът Essential PH1, който не бе особено успешен, но това не попречи на Essential да се превърне в еднорог, достигайки пазарна стойност от 1 милиард долара, преди да е продала един-единствен продукт. Essential имаше планове да пусне РН 2 и РН 3, но компанията набързо слезе от сцената след появата на скандални разкрития от миналото на Рубин в Google.   

Изглежда вероятно сега Nothing да иска да развие идеите на Essential и може би да пусне собствен телефон. Имайки предвид опита на Пей в този бизнес, плановете му за бъдещето на новата компания изглеждат интересни, а включването на марката Essential и нейната технология прави перспективата още по-вълнуваща. Разбира се, на този етап можем само да чакаме и наблюдаваме.


Снимка: Essential

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?

Тагове: