Всички сме чували за немския производител Leica и сериозната му роля в света на фотографията. Но сега е време за ново предизвикателство – на 6 април ще е премиерата на Huawei P9. Новият флагман на китайския производител ще е и първият в света смартфон именно с камера Leica. Разбира се, тук трябва да отбележим и Panasonic Lumix DMC-CM1, който остава по-скоро нишов и по-слабо разпространен продукт. Сега е време за сериозно навлизане в света на смартфоните.

Защо това партньорство е толкова интересно и очакваме резултатите от него? Причината е, че почитателите на Leica винаги са се вдъхновявали от способността фотооптиката да дава живот на снимките. А когато говорим за съвършена оптика, обикновено използваме акценти като „високо ниво на продуктивност“ или „уловено усещане за реалност в снимката“.

За „реалността на снимката“ важна е добрата резолюция и способността за „възстановяване“ до най-близкото до реалното възприятие на кадъра, пишат от Leica. Снимките изглеждат триизмерни с възпроизведена реалност, сякаш самият въздух е заснет на филм. Постигането на този ефект се дължи на подходящата острота и контраст. Зоните на фокус са остри и ясни, докато тези, които не са фокусирани, са меки и визуализирани. Като допълнение, лещите Leica могат да улавят микродетайли в тъмни зони, без преекспониране в светлите части, и да представят по-богата и по-равномерна наситеност на цветовете и така придават максимална реалност на снимката, добавят от немския производител.

Очакваме 6 април с огромен интерес.

Тагове: