Китайската компания Huawei и немският лидер в областта на фото оптиката Leica обявиха изненадващо, но потенциално много интересно партньорство помежду си.

Докато тези дни повечето погледи са приковани към случващото се на MWC 2016 в Барселона, в Китай се провежда фотоизложението СР+ и именно от там дойде новината за новата сделка между Huawei и Leica. Двете компании анонсираха "дългосрочно технологично партньорство", чиято задача е наистина амбициозна - "преосмисляне на самите основи на смартфон фотографията".

В момента Huawei е третият най-голям смартфон производител в света и наскоро пусна флагмана Nexus 6P за Google. Със сигурност добавянето на камера от ново поколение в следващите модели на компанията само може да подобри нейните позиции. Как точно ще се развие това партньорство, все още не е ясно, но засега изглежда, че то ще е насочено предимно към маркетингови и бизнес ползи, отколкото към мащабни нови иновации. В прессъобщението по случая се казва, че Leica иска "да използва своя доказан опит в областта на оптиката в нов продуктов сегмент" и да постигне "най-добрите възможни резултати в смартфон фотографията". Тепърва предстои да научим кои ще бъдат първите модели на Huawei, които ще се възползват от лещите на немската компания.

Виж още: Nikon представи нова серия компактни фотоапарати с 1-инчови сензори, без сменяеми обективи

Тагове: