Очаква се Motorola скоро да анонсира Edge 30 Pro за международните пазари – преработена версия на Edge X30, която стартира в Китай през декември миналата година. Телефонът ще разполага с водещи спецификации като чип Snapdragon 8 Gen 1, 6.7-инчов 144 Hz OLED дисплей и 50 MP камера с тройна леща. Въпреки това компанията има още по-впечатляващ телефон, който се разработва за втората половина на годината, наречен Frontier 22.

Рендерите и спецификациите, споделени от WinFuture, сочат към впечатляващ телефон, който ще бъде напълнен с възможно най-добрия хардуер. Съобщава се, че ще включва чипа SM8475 или Snapdragon 8 Gen 1+, който трябва да предлага малко по-високи тактови честоти от обикновената версия, 8 или 12 GB RAM и 128 или 256 GB бързо UFS 3.1 съхранение. 6.7-инчовият FHD+ OLED дисплей със съотношение на страните 20:9 ще има извити ръбове и ще поддържа цветовото пространство DCI-P3 и HDR10+.

Телефоните на Motorola винаги са се колебали в отдела за камери с по-ниска производителност на изображения. Компанията, собственост на Lenovo, изглежда се стреми да сложи край на това и да реши проблема, като хвърли повече мегапиксели – според слуховете устройството ще използва 200 MP основен шутър с OIS, 50 MP ултраширок и 12 MP телефото сензор. Предполага се, че ще има 60 MP селфи сензор. Така Motorola Frontier 22 може да бъде първият смартфон, който ще се появи на пазара с фантастичния 200 MP сензор на Samsung.

Други съобщени спецификации включват Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, поддръжка на две SIM карти, 5G и скенер за пръстови отпечатъци под дисплея. За щастие апаратът ще работи с Android 12 от кутията. Телефонът ще се захранва от 4500 mAh батерия, която ще поддържа 125 W бързо жично зареждане, като се говори и за 50 W безжично зареждане. Няма подробности за окончателното име или цена, но повече информация в това отношение трябва да изтече по-близо до пускането на телефона. Измина известно време, откакто сме имали първокласен флагмански телефон, носещ името Moto, така че може да бъде доста вълнуващо, ако се вярва на всичко това.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеMotorola атакува топ сегмента с модел с 200 MP камера и Snapdragon Gen 8 процесор