През септември Samsung анонсира революционен нов фотосензор на име ISOCELL HP1, който може да се похвали със завидните 200 МР. Благодарение на алгоритъм за машинно обучение той може да функционира като няколко различни сензора и да наслагва пиксели за по-голяма яснота на картината. Освен това сензорът може да снима 8К видео във високо качество.

Тогава все още не беше ясно къде най-напред ще видим сензора на Samsung. Въпреки че все още няма официална информация за това, нов слух твърди, че той няма да дебютира в апарат на Samsung.

Вместо това първият телефон, който ще използва висококачествения сензор, най-вероятно ще дойде от Motorola. Скоро след това ще го последва апарат от Xiaomi или поне така твърди в Twitter известният потребител с вътрешна информация профил Iceuniverse.

Изглежда Samsung смятат да изчакат до 2023 г., преди да пуснат телефон с 200 МР камера. Имайки предвид, че такъв сензор ще натовари значително процесора на телефона, логично е да се запитаме дали в момента флагманите имат достатъчно изчислителна мощност, за да се възползват изцяло от него.

Може би Samsung Galaxy S22 Ultra ще бъде първият модел, на който се пада тази чест.

Снимка: Samsung

Виж още: Samsung продаде един милион телевизора The Frame през 2021 г.