Функцията Дистанционен затвор вече е налична за смарт часовници HUAWEI с операционна система HarmonyOS в комбинация с мобилен телефон, актуализиран до EMUI 12 или HarmonyOS, за да създавате висококачествени снимки и видеоклипове.

С днешния темп на живот ние сме активни денонощно и се нуждаем от устройства, които да са в крак с нас. Всеки ден преживяваме красиви моменти, които искаме да уловим и запомним за по-дълго. HUAWEI nova 9 с елегантен дизайн и Ultra Vision системата, която включва 50-мегапикселова RYYB Ultra Vision основна камера, 8-мегапикселова ултра широкоъгълна камера, 2 MP камера за дълбочина и 4 cm макрокамера може да задоволи нуждата ни и да заснемаме най-добрите моменти от нашия натоварен и вълнуващ живот.

Когато става въпрос за правене на групови снимки, обикновено трябва да помолим минувач да ни помогне да направим кадъра. Huawei прави възможно да управлявате вашата nova 9 камера със смарт часовник и да я използвате като дистанционен затвор. Функцията се поддържа в комбинация със смарт часовник, базиран на HarmonyOS, каквато е серията Watch 3.

Ако използвате HUAWEI Watch 3 с HarmonyOS и HUAWEI nova 9 с EMUI 12, ето как можете да управлявате вашата камера със смарт часовника:

Стартирайте функцията Дистанционен затвор/Дистанционен спусък/Remote Shutter на вашия HUAWEI Watch 3.
Това автоматично ще отвори приложението на камерата на HUAWEI nova 9.

След това визуализацията ще бъде достъпна и на екрана на Watch 3.

След това композирайте кадъра си и позиционирайте своя HUAWEI nova 9. Например, когато правите снимки с приятели и семейство, можете да използвате статив или да закрепите смартфона по подходящ начин.
От екрана на вашия Watch 3 можете да променяте експозицията по същия начин, както бихте го направили от телефона.
Докоснете горната част на екрана, за да изберете един от режимите: Снимка или 30-секундно видео и заснемане със забавяне. И трите режима поддържат визуализация в реално време.
За да направите вашия перфектен кадър, натиснете бутона в долната част на часовника.

Нещо повече, можете да превключвате предната и задната камера чрез часовника, когато правите снимки. Можете да увеличавате или намалявате приближението чрез въртящата се корона на часовника.

Серията HUAWEI Watch 3 има 4 представители на българския пазар, всеки от които с отлични характеристики и своя отличаваща се визия. Тя включва Watch 3 Elite със стоманени 46 мм корпус и каишка, Watch 3 Pro Elite – с 48 мм корпус и каишка от титанова сплав и втора флуороеластомерна каишка в кутията, класическия Huawei Watch 3 Pro с 48 мм корпус от титанова сплав и каишка от естествена кожа с декоративни шевове и Watch 3 Active – с 46 мм корпус от неръждаема стомана с черен завършек и черна флуороеластомерна каишка.

Снимка: HUAWEI