През уикенда сайтът Android Central проведе мащабно проучване сред своите читатели за любимите им приложения за клавиатура на Android. В Play Store има много от тях, така че винаги е интересно да узнаем къде гравитират потребителите на Android. И все пак в малко изненадващ резултат Gboard на Google заема първо място с близо 60% от гласовете, следван главно от SwiftKey на Microsoft с почти 30% от гласовете.

Разбира се, някои не са толкова ентусиазирани от Gboard, колкото други:

„Според мен Gboard е досадна, детинска и ограничена в езика и предсказването на текст. SwiftKey е това, което използвам от години, тя е много персонализирана както в теми, така и в езици и диалекти. Опитах да превключа към много други клавиатури, но тази винаги се връща на телефона ми“, пише той.

Третата най-популярна опция беше клавиатурата по подразбиране, която за мнозина е клавиатурата на Samsung. Всъщност много читатели подчертаха клавиатурата на Samsung като тази, която предпочитат да използват, тъй като тя е способна и има достъп до някои функции, подобни на Gboard, като двойки емотикони, които комбинират два емотикона в едно.

Други читатели подчертаха вече несъществуващата клавиатура Swype, която популяризира екранни клавиатури с възможност за плъзгане, които много от най-добрите приложения за клавиатура на Android използват днес. За съжаление това приложение беше спряно през 2018 г. и потребителите трябваше да запазят старите си телефони или да намерят алтернативни начини за изтеглянето му.

За щастие днес има много много мощни клавиатури за избор на Android, които могат да направят писането забавно и ефективно. Също така е достатъчно лесно да смените клавиатурата на вашия телефон с Android, така че можете да ги изпробвате и да видите кое работи най-добре за вас.

Снимка: Unsplash

Виж още: Новобранска грешка на Google извади от строя домейн на гиганта 

 

Тагове: