Google иска иска да бъде вашата текстообработваща програма, редактор и дори да пише вместо вас.

На годишната си конференция Cloud Next гигантът обяви нова функция в Google Docs, която ще проверява правописа, както и разширение на инструмента си Smart Compose за Gmail и Hangouts, което автоматично предлага отговори на базата на съдържанието на съобщението.

И да, крайно време беше.

Microsoft Word подчертава грешния правопис от средата на 90-те години. Според Дейвид Такър, вицепрезидент за G Suite, обаче AI захранваният подход на Google е съвсем различен. Това е така, защото Google разглежда още и лошата граматика като проблем на превода. Вместо да преведе от френски на английски например, Google Docs вече ще може да преведе грешен английски на правилен английски. И тъй като ползва машинно обучение, платформата постоянно ще се усъвършенства. За потребителите тези нови функции ще помогнат за облекчаване на тежестта на редактирането, което също може лесно да бъде решено, ако изобщо не е необходимо да пишат.

Google твърди, че алгоритмите за преводи са достигнали почти човешко съвършенство в последно време. Функцията Smart Compose ще стане достъпна за всички Gmail потребители в следващите седмици.

Тагове: