Късно снощи Google публикува съобщение в своя блог, с което уведомява потребителите на Android, че актуализацията на Lollipop с пореден номер 5.1 е тук. Според Google тя подобрява стабилността и производителността и предлага няколко нови функции, като поддръжка за множество SIM карти, защита на устройствата и HD гласови обаждания за съвместими телефони.

Независимо дали искате да споделите вашия телефон с член на семейството, или искате по-добро управление на вашите мобилни разходи, сега Android Lollipop 5.1 ви позволява да използвате повече от една SIM карта, ако устройството го поддържа.

С подобрената защита изгубеният или откраднат смартфон ще остане заключен, докато не влезете с вашия Google профил - дори и ако някой го върне към фабрични настройки. Тази функция ще бъде на разположение на повечето Android телефони и таблети, когато получат Android 5.1, а не само в Nexus 6 и 9 Nexus.

С HD гласовите обаждания ще чувате всичко кристално ясно. Android 5.1 Lollipop също предвижда подобрения, като например възможността да се свързвате към Wi-Fi мрежи и да контролирате Bluetooth функциите директно от панела с бързи настройки.

„Надяваме се да се насладите на тези вкусни допълнения към Android Lollipop, както и да извлечете повече от вашия Android телефон и таблет“, казва Дейв Бърк от Google.

 

Прочетете още: Google работи по VR версия на Android