Скоро ще може по-лесно може да следите любимите си клипове в социалните мрежи без да ползвате съответното приложение. Това е така, защото Google тества нова функция, която интегрира клипове от Instagram и TikTok в раздел, наречен Short Videos. Ако потърсите с определени поддържани термини през телефона си, ще видите лесни за навигиране иконки на свързани клипове, които може да пуснете директно в браузъра си.   

Според Google функцията е в ранна фаза и няма да е налична при всяко търсене. Засега на нея може да попаднете през браузъра или през приложението на Google за Android и iOS. Kомпанията не казва кога и дали функцията ще обхване повече търсения и ще стане налична за повече потребители.

Интернет гигантът индексира клипове от години, но обикновено акцентира върху YouTube и компютъра като платформа. На свой ред новата функция е насочена изключително към ползвателите на социални мрежи.

Това не е изненадваща стратегия. Ако получите бърз достъп до клип от социална мрежа във вашия браузър, е по-вероятно да останете на страницата на Google и така да генерирате повече пари от реклама за компанията, отколкото да се прехвърлите в Instagram или TikTok.

Снимка: shutterstock

Виж още: Huawei навлиза в премиум аудио сегмента в България

Тагове: