Въпреки че все още е със статус „отворена бета“, умният аксесоар Glass вече е достъпен за покупка през Google Play. Цената продължава да бъде главозамайваща – 1500 долара, но добрата новина е, че в нея е включен и един безплатен аксесоар – диоптрични рамки или такива, подходящи за слънчеви очила. На разположение на клиентите са още голям набор от допълнителни екстри, които могат да закупят допълнително, а в Google Play Store вече има над 40 приложения, съвместими с очилата.

Explorer Edition е наличен в пет цвята – черен, оранжев, бял, кафяв и син. Glass е лек аксесоар, работещ с Android 4.4 KitKat и може да бъде използван с Android (от версия 4.0.3 нагоре) или iOS (iPhone 4, iPad 2 и по-нови) устройства – достатъчно е да свалите приложението MyGlass. Дисплеят на Glass е сякаш гледате 25-инчов екран от почти 2.5 метра. Камерата е 5-мегапикселова и може да записва HD видео. Вътрешната памет е 12GB и може да се синхронизира с облачните услуги на Google. Батерията е достатъчна за ден.

В цената са включени още зарядно, калъфче и моно слушалка. За съжаление Google Play не е достъпен по нашите ширини, но се надяваме, че някой ден и това ще стане.

Вижте: Бъдещето принадлежи на умните часовници, не на Google Glass. Съгласни ли сте?