Компанията майка на Google - обособената през миналата година Alphabet - обмисля да отправи оферта за един от най-важните бизнеси под шапката на Yahoo. Информацията идва от финансовата агенция Bloomberg. Става въпрос за портфолиото от уеб услуги и платформи, което някогашният интернет лидер все още притежава.

Ако е вярно, Alphabet ще се конкурира с най-големия американски мобилен оператор Verizon, който възнамерява да отправи официална оферта за същия бизнес през следващата седмица. Другите заинтересовани играчи като AT&T, Comcast и Microsoft на този етап се въздържат от конкретна оферта, уточнява още Bloomberg.

При оповестяването на тази новина акциите както на Yahoo, така и на Verizon паднаха съответно с 1 и 3 процента, с което пазарът за пореден път потвърди скептичното си отношение към оглавяваната от Мариса Майер компания. В самото начало на годината Yahoo реши да продаде основния си бизнес поради растящото напрежение върху изпълнителната директорка, която все още не успява да обърне напълно негативния курс, поет от компанията.

Виж още: Samsung очаква 10.4% увеличение на печалбата за първото тримесечие

Тагове: