Бъдещето на някогашния интернет гигант Yahoo не изглежда особено добро и около компанията вече се навъртат няколко частни инвeститори, които обмислят идеята за нейното закупуване. А по-интереснoто е, че те могат да получат финансова подкрепа от един неочакван съюзник в лицето на Microsoft.

Според източници на сайта Recode софтуерният гигант е уверил инвеститорите, че могат да разчитат на "значително финансиране" от негова страна. Засега компанията не е предоставила конкретна финансова помощ и дискусиите са предварителни с цел анализиране на ситуацията. Действията на Microsoft имат за цел да осигурят добрите отношения с евентуалния нов собственик на Yahoo, твърдят анонимните източници.

През февруари Yahoo се отказа от плана си да отдели дела си в китайската компания за онлайн търговия Alibaba и каза, че възнамерява да продаде част от основния си бизнес. Изпълнителната директорка на Yahoo Мариса Милър обяви, че ще разгледа всички постъпили оферти, макар че от първостепенна важност си остават собствените усилия за заздравяването на компанията. Ако те не се увенчаят с успех обаче, натискът от страна на акционерите и инвеститорите ще стане огромен и Майер няма да има алтернатива, освен да помисли за продажба - нещо, което очевидно кара Microsoft да вземе превантивни мерки.

Виж още: Snapchat придобива създателите на иновативното приложение Bitmoji срещу 100 млн. долара?

Тагове: