Google обяви официално Pixel 6 и Pixel 6 Pro, като сподели много подробности за двата модела, пропускайки обаче един ключов компонент – цената. Сега вицепрезидентът на Google Рик Остерло намекна, че конкретно Pixel 6 Pro няма да се хареса на онези, които не обичат да бъркат дълбоко в джобовете си.

В интервю за немския Der Spiegel Остерло потвърждава, че Pixel 6 Pro „ще бъде скъп продукт“. Той описва телефона като „висококачествен продукт“ и заявява, че „високата му цена оправдава най-новата технология, включена в него“.

Компаниите обикновено не обичат да коментират цената на даден продукт, особено когато тя е по-висока от тази на предните версии. Според Остерло обаче в този случай цената на Pixel 6 сигнализира нова страница в стратегията на Google.

„Pixel 6 е замислен конкретно за потребителите, които искат най-новите технологии. Това е нов и важен подход за вас и ни помага да бъдем привлекателни за клиентите в нови пазарни сегменти“, казва той.

Предишният Pixel 5 дебютира на цена от 700 долара и негови конкуренти бяха Samsung Galaxy S20 FE и OnePlus Nord – две добри устройства, които обаче не са върхът в своя клас. Ако Google наистина се цели в най-високия сегмент, Pixel 6 Pro може да бъде първият от своята серия с цена над 1000 долара.

Снимка: Google

Виж още: 5G и LTE връзката на iPhone 12 понякога изчезва мистериозно