Нов доклад от The Financial Times (FT) посочва, че Google планира да пусне подобрена версия на Cardboard очилата за виртуална реалност. Това може би ще бъде нещо близко до Gear VR на Samsung.

В допълнение към новия пластмасов корпус, VR очилата ще поддържат много по-широка гама от смартфони, отколкото Gear VR например. Източници също казват, че Google ще добави "по-добри сензори" и "лещи", което предполага, че те няма да бъде изцяло зависими от оборудването, вградено във вашия смартфон. В доклада се посочва, че "по-голямата процесорна мощ" ще идва от смартфона. Google Cardboard има две пластмасови лещи и просто държи вашия смартфон в правилната позиция, за да функционира като VR устройство.

Годишна конференция за разработчици на Google, I/O, би била най-естественото място, където компанията може да представи новия си хардуер. Според The Financial Times хардуерът може се окаже и нов Nexus продукт. Nexus VR?

Носят се слухове, че Google може да представи и операционната система Android VR. Според The Wall Street Journal софтуерът е в процес на разработка и той ще направи виртуалната реалност съвместима с ядрото на изключително популярната операционна система. Ако това се случи, разработчиците ще могат лесно да пишат приложения за виртуална реалност. Google Cardboard използва отделно приложение, за да работи виртуалната реалност, но извън него това не е възможно.

През последния месец Google е публикувала обяви за работа за новите позиции, участващи в развитието на виртуална реалност. Това само подкрепя носещите се слухове за Android VR и Nexus VR. Има и един отворен въпрос, дали Google ще се интегрира с технологията от Project Tango, която може да сканира и следи реалния свят около нас. Това може да бъде тайното „оръжие“ на компанията.

 

Прочетете и това: YouTube Gaming все още не може да се конкурира с Twitch при живите излъчвания