Тъй като Google продължава да намира начини да влага изкуствен интелект във всичко, което прави, е малко изненадващо, че не сме виждали повече базирани на ИИ функции в Play Store. Но това скоро може да се промени, тъй като изглежда, че Google тества нова обобщена функция, задвижвана от ИИ на пазара.

Според експерта по Android AssembleDebug в социалната мрежа X (бивш Twitter), Google е в разгара на тестване на ИИ функция, наречена App Highlights. Изглежда, че целта на App Highlights е да подчертае ключови аспекти на дадено приложение, за да предостави бързо обобщение на това, за което става въпрос.

Тъй като тази функция се тества при внедряване от страна на сървъра, само избрани потребители получават достъп до нея. Ако сте един от избраните потребители, ще видите функцията на страницата с подробности за всяко приложение, което докоснете, точно под бутона за инсталиране.

По-рано тази година Google тества подобна секция с често задавани въпроси, базирана на изкуствен интелект, в Play Store. Тази функция с ЧЗВ обаче се намираше в долната част на страницата с подробности и предлагаше дълги описания.

Ясно е, че Google вярва, че може да използва изкуствен интелект, за да ви даде информацията, от която се нуждаете, преди да изтеглите приложение. Ще трябва да изчакаме и да видим дали Google ще реши да направи някой от тези ИИ инструменти достъпен за всички.

Снимка: Unsplash

Виж още: Група ученици сглобиха най-малкия хуманоиден робот в света (ВИДЕО)