Напоследък LightningMods е на гребена на вълната, а днес хакерът очевидно демонстрира огромен пробив: пиратски PS5 игри, работещи на хакнат PS5. LM сподели много малко подробности за това какво точно е направил, за да го постигне, и дали планира да го пусне или не, но в момента предположението е, че е успял да заобиколи някаква проверка на лиценза тук.

В няколко туита хакерът е споделил видеоклипове на PS5 игри, работещи на PS5, стартирани от неговото собствено homebrew приложение за зареждане - Itemzflow. Сами по себе си видеоклиповете не са доказателство за нищо тук, но става дума за LightningMods, доверен разработчик на PS4/PS5 сцената.

По-специално изглежда, че той е успял да стартира дъмп на GTA III Definitive Edition за PS5. Освен това хакерът е споделил видеоклипове с демото на The Resident Evil Village, демото на Matrix Unreal Engine (въпреки че това изглежда има проблеми с връзката и според LM изисква "крак") и демото на Abandoned.

Някои демонстрационни версии на PS5 не изискват лиценз, за да бъдат пуснати, и са основна цел за ранни тестове на "резервна" съвместимост. Но най-малкото, когато става въпрос за GTA III Definitive Edition, най-вероятно тук се случват някакви особени модификации. На теория играта също изисква фърмуер 6.00, но при положение че джейлбрейкнатите PS5 са ограничени до 4.51, изглежда, че дъмпът и/или зареждащият софтуер на LightningMod също премахват някои ограничения за фърмуера.

LightningMods отдаде дължимото на Zecoxao за предоставянето на дъмповете на играта, необходими за тестовете.

Засега ще трябва да изчакаме за повече подробности по този въпрос, тъй като това е само загатване какво (вероятно) предстои да се случи.

Снимка: Unsplash

Виж още: 16 полезни хакa за умния ви телевизор, за които не подозирате