Когато създавате мобилно приложение, обикновено трябва да разберете по трудния начин как ще се продава то - не можете да поставяте индивидуална цена за определени потребители. Но изглежда, че това ще се промени в най-скоро време.

Източниците на The Information твърдят, че Google ще въведе функция, която ще позволи на Android разработчиците да опитват различни версии на една и съща Google Play Store страница. Това означава, че те ще могат да опитват не само различни визуализации на приложението, но и различно ценообразуване - създателят може да ви таксува 2 долара за новата си игра, но може и да поиска да таксува други потребители с 3 долара за същия продукт, за да се прецени дали те ще приемат по-високата цена.

Този ход може да бъде малко разочароващ, ако разберем, че ти плащаме повече, отколкото някой друг потребител за същото заглавие, но това може да насърчи разработчиците да продължават да поддържат версии на приложенията си и за Android. Така те ще могат да разберат дали пуснатият софтуер на пазара се продава ефективно в дадена страна или не.

Google не е потвърдила изтеклата информация, така че очакваме повече по темата на предстоящата I/O конференция по-късно този месец (28-29 май) в Москоне център Запад в Сан Франциско.

 

Прочетете още: Android Lollipop вече е на 10% от устройствата