Работата на Googlebot е да сканира интернет и да добавя нови сайтове или актуализирани уеб страници за индексиране от Google. Това е каталогът, който лежи в основата на търсачката.

Когато прави това, Googlebot се преструва на различни устройства, за да тества ефективността на отделните обекти на смартфони, лаптопи, таблети и т.н. Досега Googlebot тестваше мобилните уебсайтове, като се преструваше на iPhone, работещ с iOS 8.3, но от утре това ще се промени. Причината е, че Googlebot ще се показва като смартфон Nexus 5X, работещ с Android 6.0.1 Marshmallow.

Според Google преминаването ще позволи на Googlebot да разбере по-добре уеб страниците, които използват по-новите уеб технологии като HTML5. Преходът се прави и защото инструментът за рендериране на уеб страници на Googlebot се актуализира с течение на времето, за да се държи по-скоро като браузър на Android телефон (Google Chrome), а не като браузър на iPhone (Safari).

Google казва, че промяната трябва да остане незабелязана от повечето хора, обещавайки, че 99 процента от всички сайтове няма да бъдат засегнати от нея.


Прочетете и това: Google актуализира насоките си за дизайн на Android, въвеждайки долна лента за навигация

Тагове: