Да изберете точното място, където да отидете, може да бъде трудна задача - независимо дали търсите ресторант, в който да отидете с приятели, или тих уикенд далеч със семейството си. За да направи тези решения по-лесни, Google разшири Local Guides програмата си в Google Maps, която ви дава възможност да споделяте откритията си директно на картата.

Local Guides е глобална общност, която ви помага да изследвате света, докато печелите бонуси. След като се регистрирате, всяко място, за което допринесете в Google Maps, ще ви печели точки за отключване на нещо ново - от ранен достъп до нови продукти, ексклузивни състезания и събития, бонус място за съхранение в Drive и др.

Можете да печелите точки и да вдигате нивото си, вписвайки мнения, качвайки снимки, добавяйки нови места, коригирайки остаряла информация, както и отговаряйки на прости въпроси. Всеки вид принос ви дава една точка - така ще можете да спечелите до пет точки за място. Колкото повече допринасяте в Local Guides, на толкова повече ползи ще се радвате. Ето какво можете да отключите при всяко ниво:

 

  • Ниво 1 (0 - 4 точки): Влезте в ексклузивни състезания (в избрани страни).
  • Ниво 2 (5 - 49 точки): Спечелете ранен достъп до нови продукти и функции на Google.
  • Ниво 3 (50 - 199 точки): Покажете се в приложението Google Maps с вашата официална Local Guides значка.
  • Ниво 4 (200 - 499 точки): Получете безплатен ъпгрейд с 1 TB място в Drive, което ще ви позволи да запаметите всички истории, снимки и видеоклипове от пътуванията си на едно място.
  • Ниво 5 (500 + точки): Най-успешните Local Guides потребители ще могат да кандидатстват за присъствие на учредителната срещата на върха през 2016 г., където ще могат да се запознаят с други топ Local Guides потребители от цял свят. Ще посетят кампуса на Google и ще получат последна информация за Google Maps.

 

След като се регистрирате в Local Guides, изтеглете последната версия на Google Maps за Android и iOS и следвайте напредъка си в новия раздел Contributions. Вашите общи точки, ниво, както и списък със задачи и предложения за места ще се появяват заедно на едно място.

 

 

Прочетете още: Gmail ще започне да предупреждава потребителите за некриптирани имейли 

Тагове: