През последните няколко месеца Google добави много начини да изразите своя стил при Android Wear часовниците – от различни „лица“ за тях до дъга от верижки. Но сега компанията направи Android Wear още по-полезен, за да получите това, което ви трябва директно на китката.

Винаги включен екран, винаги работещи приложения

с

Когато си купувате часовник, очевидно искате той да ви показва времето. Повечето Android Wear часовници включват винаги включен екран – без потупване или разклащане, за да видите колко е часът.

Сега Google разширява тази опция и за приложенията, така че те да могат да останат видими толкова дълго, колкото имате нужда от тях, вместо да се скриват, когато отпуснете ръката си. И в двата случая екранът ще е пълноцветен само когато го използвате активно, така че ще получавате информация, без да трябва да жертвате живота на батерията си.

Wi-Fi поддръжка


С поддръжката на GPS и офлайн музика вече можете да оставите телефона си у дома, а след това да отидете на джогинг нормално. Сега Android Wear поддържа часовници с вграден Wi-Fi. Докато часовникът ви е свързан към Wi-Fi мрежа, а телефонът ви с мобилна връзка за данни, вие ще бъдете в състояние да получавате уведомления, да изпращате съобщения, както и да използва всичките си любими приложения. И ако забравите телефона си, винаги ще може да попитате вашия часовник къде се намира той.

Опростен, по-бърз и по-усмихнат Android Wear


Когато става въпрос за вашия часовник, използването на приложения трябва да бъде толкова просто като проверката на времето. Така че Google са направили няколко Android Wear подобрения, за да получавате по-лесен достъп до информация и да изразявате себе си по-лесно.

 

  • Вече не е необходимо да проверявате вашите новини и уведомления ръчно. Вместо това можете просто да завъртите китката си, за да преминете през потока.
  • Вашите приложения и контакти сега са на едно докосване от началния часовников екран. Просто докоснете екрана и ще можете да стартирате приложения и да изпращате съобщения незабавно.
  • Сега можете да рисувате стотици различни emojis директно на екрана на часовника ви. Android Wear ще разпознае какво сте нарисували, и ще го изпрати със съобщение.

с

с

 

с

Тази актуализация идва за всички седем Android Wear часовници през следващите няколко седмици – Moto 360, LG G Watch/ G Watch R/ G Watch Urban, Asus ZenWatch, Samsung Gear Live и Sony SmartWatch 3.

 

Прочетете още: Цената на Moto 360 падна до 165 долара