Не е тайна, че един от основните акценти на Google тази година е Bard - отговорът на гиганта спрямо ChatGPT. За да подпомогне допълнително развитието на Bard, организацията прибягва до помощта на своето звено за виртуални асистенти.

Според CNBC Сиси Хсиао, вицепрезидент и ръководител на бизнес звеното на Google Assistant, е обявила в служебна бележка, че екипът на виртуалния асистент ще премине през известно преструктуриране. Реорганизацията е с цел звеното да даде силен приоритет на работата по чатбота с изкуствен интелект на компанията.

В меморандума Хсиао разкрива, че Джианчанг Мао, вицепрезидент на инженерния отдел на Google Assistant, който се е отчитал директно на Хсиао, напуска компанията по лични причини. Съобщава се, че той ще бъде заменен от бившия вицепрезидент на търговската организация на Google Пейюш Ранджан.

В допълнение към това сътресение Амар Субраманя, вицепрезидент на инженерния екип на Google Assistant, сега ръководи инженерните усилия на екипа на Bard. В бележката се посочва също, че досегашният ръководител на тези инженерни усилия Тревор Строман ще продължи да работи като "регионален технически ръководител" за Bard.

Това разместване и засиленият фокус на звеното за виртуални асистенти върху Bard може да подскаже, че компанията има планове за Bard и Google Assistant. Ръководството може да иска да интегрира Bard във всички продукти, в които се появява Google Assistant, като например интелигентните високоговорители Nest, телефоните Pixel и дори Android Auto.

Снимка: Unsplash

Виж още: Мобилните игри изкарват повече от РС и конзолните, взети заедно