Най-новата актуализация на Google Search за Android вече ни дава възможност да получаваме резултати при търсене и от вътрешността на Android смартфоните ни, а не само в Интернет.
Има два типа търсене, от които може да се възползвате:

  • Open in App – за приложения, които вече са инсталирани в паметта на нашите смартфони. Когато въведете търсената дума, трябва да докоснете бутона „Open in App”, за да ви се покажат резултатите от търсенето в приложенията. За този тип търсене трябва да сте влезли в Google профила ви, за да може Google Search да разбере, кои приложения са вече инсталирани.

  • Google Play бутон – Ако резултатите от търсенето включват съответни приложения намиращи се в Google Play, то с докосването на този бутон ще видите списък с откритите приложения, които може да инсталирате, като докоснете „Изтегли“.


Трябва да отбележим, че Open in App функцията в момента поддържа само 13 приложения - AllTrails, Allthecooks, Beautylish, Etsy, Expedia, Flixster, Healthtap, IMDb, Moviefone, Newegg, OpenTable, Trulia и Уикипедия – но със сигурност списъкът ще се разширява с времето. А от Google казват, че ако сега изтеглите някое от тези приложения, „ще трябва да почакате ден или два, за да започнат да се показват резултати от търсенето в тях“. "Google Search може да направи живота ви малко по-лесен, като ви дава отговорите, които ви трябват - независимо дали те са в интернет, или се намират в някое от приложенията ви".


Google си остава №1 търсеща „машина“ в интернет и тази актуализация за Android доказва, че компанията иска да развива още по-добре и мобилната си версия. Новата функция за Android е добре дошла за всички нас, защото ще улесни живота ни.


Все още няма информация, кога и коя от другите мобилни ОС ще получат актуализацията, но ние се ангажираме да ви информираме, когато това се случи.

 

А знаете ли, че Google строи "плаващ магазин за търговия на дребно" за $35 милиона долара?

Тагове: