През миналия месец ви е информирахме, че Google създава нещо голямо, наистина голямо, в залива на Сан Франциско, САЩ. След това в онлайн изданието на The San Francisco Chronicle, излезе информация, че Google най-вероятно прави голяма изложбена площ.

Но ето, че нов доклад на същия вестник разкрива, че проектът с кодово име Hanger 3, ще се състои от 3 плаващи "магазини за търговия на дребно", които ще бъдат закотвени в Сан Франциско, Лос Анджелис и Ню Йорк. Тези данни са били открити в бюджетен доклад на строителната компания Turner Constructions Co., която очевидно стои зад проекта.

От своя страна Google повтори своето изявление, че плаващите шлепове ще представляват "интерактивно пространство, в което хората могат да научат повече за новите технологии". В информацията разпространена от The San Francisco Chronicle също потвърждават и предишните доклади, в които се казва, че шлеповете ще са заградени от платна.

Загадката малко по-малко се разплита и остава Google да потвърди слуховете, но това едва ли ще стане, като се има предвид досегашната практика на компанията. А вие вярвате ли на тези слухове?

 

Тагове: