Представете си, че сменяте вашия Android телефон, но все още не сте се сдобили с нов. Удобната функция за бекъп на данните, която Google предлага, ще ви помогне да направите прехода безболезнено - стига обаче да не губите прекалено много време.

Оказва се, че всички бекъпи, направени от Android устройство, ще бъдат изтрити, ако не ползвате апарат с операционната система и вашия профил в продължение на два месеца.

Може и да не сте се сблъсквали с подобен казус, но Reddit потребител на име Tanglebrook го е изтърпял и сега споделя горчивия опит. Всъщност съгласно малко познатите правила на Google за такива случаи след 14 дни без активност съществуващият Android бекъп ще бъде маркиран за изтриване и след съответния срок ще изчезне завинаги. А с него и всички настройки, запазени пароли за Wi-Fi мрежи, данни от приложения и др.

Имайте предвид, че в нито един момент компанията не ви уведомява директно за предстоящата процедура, затова, ако ви предстои подмяна на Android устройство, вземе съответните мерки, за да не загубите съхранените данни.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Още от Tech

Ето колко лесно онлайн рекламата може да се експлоатира за навлизане в личното пространство

4 | Преди 14 ч.