Компанията Corning обяви новото поколение защитно покритие за екрани на мобилни устройства, наречено Gorilla Glass DX и Gorilla Glass DX+. Технически тази технология не е нова, тъй като се използва при дисплеите на умни часовници още от 2018 г. Сегашният преход към защита на лещите на камерите на телефоните изисква значителни промени по здравината и пропускането на светлина. Corning казва, че Gorilla Glass DX и Gorilla Glass DX+ предлагат повишено оптично представяне, още по-висока издръжливост на издраскване и обща здравина в сравнение със стандартните покрития на лещите на мобилните камери.

Повишената оптична прозрачност ще пропуска повече светлина (до 98 процента от околната светлина според компанията) през лещите, за да достигне сензора на камерата. Gorilla Glass DX и Gorilla Glass DX+ предлагат и по-малко отразяване и отблясък, което в комбинация с подобрената яснота трябва да доведе до по-добре изглеждащи снимки.

Corning все още не разкрива кои смартфони ще използват Gorilla Glass DX и Gorilla Glass DX+, но обяви, че това ще бъдат апарати на Samsung.

Снимка: Corning

Виж още: Дисплеят на Honor V40 е най-бързо реагиращият изобщо