Флагманската серия Samsung Galaxy S22 се очаква на пазара в началото на 2022 г., но това не спира потока от слухове и течове около нея. Най-новият от тях сочи, че Samsung Galaxy S22 моделите ще получат отдавна чакана функция в лицето на бързо зареждане.

Според известен с вътрешната си информация потребител в Twitter в момента се тества 65 W зареждане и за трите Samsung Galaxy S22 модела. Това би било голяма стъпка напред за Samsung, тъй като като цяло компанията настоява да използва 25 W жично зареждане за своите флагмански телефони. 

Конкурентни модели като OnePlus 9 Pro и Xiaomi Mi 11 Ultra вече предлагат 64 W и дори по-мощно зареждане, в резултат на което батерията се зарежда напълно за под 40 минути (при флагмана на OnePlus само за 29). За сравнение Samsung Galaxy Note 20 Ultra достига 100 процента капацитет на батерията за малко повече от 70 минути с 25 W зареждане, така че определено има какво да се иска от новата флагманска серия.

Samsung Galaxy S22 се разработва с кодовото име Rainbow, като индивидуалните модели се наричат Red за стандартния, Green за Plus и Blue за Ultra.

Снимка: Android Authority

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?