Сгъваемите смартфони като Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X са обещаващи устройства, но все още са недостъпни за мнозина. Очаква се Fold да струва около 2000 долара, докато предложението на Huawei ще достигне дори 2600 долара. Винаги има ценови премиум за устройства от първо поколение и повечето потребители ще се придържат към традиционните смартфони за момента.

BOE е един от най-големите производители на дисплеи в света и основният доставчик на сгъваеми дисплеи за Huawei. Рано или късно цените на компонентите на дисплея ще позволят по-достъпни сгъваеми телефони и в неотдавнашно интервю вицепрезидентът на BOE Жанг Ю потвърди, че след две години сгъваемите телефони ще се продават в диапазона от 1500 долара. Тази цифра е вероятна за устройствата на Huawei, използващи BOE екраните, но можем да очакваме конкурентите да отидат дори по-ниско.

Така изглежда въпрос само на време сгъваемите смартфони да станат разпространени, а след това и стандартни за джоба на милиони мобилни потребители.

Освен това ВОЕ загатва, че Huawei най-вероятно скоро ще направи първите си смарт телевизори. Съобщава се, че сегашната цена на 55-инчовите 4K телевизионни панели на BOE е около 200 долара, а Жанг Ю не отрече новината, че Huawei е закупила телевизионни екрани от BOE с цел да навлезе и в този пазарен сегмент.