Последните доказателства, които открихме за сгъваемия Pixel на Google, разкриват устройство, което прилича повече на Oppo Find N, отколкото на Samsung Galaxy Fold.

Вече повече от година проследяваме развитието на първия сгъваем телефон Pixel на Google. През това време той се подвизаваше под две отделни вътрешни кодови имена – първо Passport, а наскоро с Pipit. Въпреки че окончателното име далеч не е потвърдено, за простота нека го наречем Google Pixel Fold.

По-рано се спекулираше, че Google Pixel Fold може да има по-слаба версия на камерата в сравнение с Pixel 6. Можем също да очакваме, че Pixel Fold ще включва същия чип Google Tensor (GS101) като серията Pixel 6.

В края на миналата година данните сочеха, че Google отменя поръчките си за части за производството на Pixel Fold, което предполага, че устройството няма да достигне пазара. Сега обаче имаме основание да вярваме, че развитието му е продължило.

В Android 12L Beta 2, пуснат този следобед, са открити нови анимации, които изобразяват как да поставите SIM карта в сгъваем телефон. Те изглеждат подобни на анимациите, използвани при настройването на Pixel по време на етапа, когато телефонът иска SIM карта или eSIM. По-важното е, че кодът за тази анимация се позовава на кодовото име Pipit на Pixel Fold.

Първата анимация показва сгънато устройство, което е малко дебело във формата си, с очевиден бутон за регулиране на силата на звука от дясната страна. Отляво можем да видим нещо като пантата, докато слотът за SIM карта е монтиран в долната част. Вярваме, че тази анимация изобразява по-малкия външен дисплей на Pixel Fold.

Междувременно втората анимация изобразява същото устройство в неговото по-широко, разгънато състояние. По протежение на горната и долната част има малък отвор, където се намира пантата. С този нов изглед на същия процес на инсталиране на SIM можем да разберем, че слотът за SIM карта се намира на същата половина на телефона като външния дисплей. По подобен начин е и при Oppo Find N. За съжаление нито един от другите портове или места на бутоните на Pixel Fold не се разкрива.

До този момент мнозина очакваха, че Pixel Fold на Google ще бъде подобен на Galaxy Fold по своя размер и форма, приблизително съотношение на страните 22.5:18. Вместо това тези анимации показват Pixel Fold, който е визуално подобен на наскоро пуснатия сгъваем Oppo Find N, който има почти квадратно съотношение 8.4:9.

С малко внимателно измерване вярваме, че изобразеното устройство има приблизително съотношение 7:8 за вътрешния си дисплей. В сравнение с Oppo Find N, който разполага със 7.1-инчов вътрешен дисплей, първоначално се говореше, че Pixel Fold има 7.6-инчов вътрешен дисплей. С малко късмет този дизайн ще разграничи Pixel Fold достатъчно от серията Galaxy Fold, оставяйки място на съответните сгъваеми устройства на Samsung и Google да съществуват едновременно на пазара.

Снимка: Google/Oppo

Виж ощеНай-изумителното от CES 2022 (част I) (ВИДЕО)