Нов патент на Vivo подсказва, че компанията работи по хибрид между дрон и смартфон. Патентът има в основата си традиционен телефонен корпус, който е с доста голям дисплей отпред, докато вдясно са бутоните за звука и пускане. Дотук всичко изглежда нормално, но на дъното на телефона има приставка, която държи летящ дрон.  

Самият дрон има четири перки, двойна камера и инфрачервени сензори. По вяска вероятност операторът ще го управлява чрез смартфона, за да прави снимки отвисоко. Подобно устройство изглежда нишово, но събирането на дрон и телефон в едно компактно тяло има своите потенциални ползи. За любителите фотографи това ще премахне нуждата от отделен по-голям дрон, а компактните размери го правят идеален за пътуване. Освен това зареждането на телефона вероятно ще зарежда и дрона.

Като потенциален проблем такова летящо устройство трябва да бъде много тънко, за да се закрепва към корпуса на телефона. Освен това колкото е по-лек телефонът, толкова по-подвластен на вятъра е и това ще го направи труден за управление.

Vivo е известна с експерименталната си технология за мобилна фотография, но подобен апарат не изглежда много практично и не бихме се обзаложили, че ще видим това устройство по магазините.

Снимка: Vivo

Виж още: Windows 11 ще изисква всички лаптопи да имат висококачествена камера