Много пъти сме писали за проекти свързани с платформата Kickstarter, подпомагаща креативни идеи. Но днес новините свързани с нея не са добри, защото стана ясно, че хакери са пробили сигурността на Kickstarter и са откраднали информацията на неопределен брой клиенти.

Всъщност хакерската атака се е състояла в сряда, но от компанията оповестиха информацията едва днес. Не се разкрива как точно е била пробита сигурността, но служители на Kickstarter казват, че са научили за атаката от правоохранителните органи, след което бързо са решили проблема.

От Kickstarter казват, че няма данни за осъществен достъп до кредитните карти на участващите в проектите, но хакерите са получили достъпа до потребителските имена, имейлите, пощенските адреси, телефонните номера и шифрованите пароли. От компанията препоръчват на всичките си потребители да създават нови пароли за своите профили в Kickstarter, както и в други платформи, ако в тях използват едни и същи пароли.

Един от главните изпълнителни директори на Kickstarter, Янси Стриклер, се извини за нарушението - "Ние невероятно много съжаляваме, че това се е случило!“- в  блог пост . "Ние си поставяме много висока летва за това как можем да служим на нашата общност, и този инцидент е разочароващ и обезпокоителен. Ние сме подобрили нашите системи и процедури за сигурност по редица начини и ние ще продължим да го правим в следващите седмици и месеци напред."

 

Kickstarter с 480 милиона долара финансиране през 2013!