Добрите новини около HarmonyOS продължават, след като Huawei обяви, че за новата платформа вече има над 134 000 приложения. Нещо повече, над 4 милиона разработчици са се регистрирали, за да разработват бъдещи програми за HarmonyOS. Успоредната платформа HMS Core също продължава да еволюира и тази седмица стартира нейната версия 6.0 с разширена поддръжка за облачните услуги на Huawei.

За да стимулира интереса към HarmonyOS, китайската компания обяви ново глобално състезание за иновации, чиято цел е да създаде иновативни нови приложения, базирани на HMS Core (Huawei Mobile Service). Наградният фонд е 1 милион долара плюс допълнителни материални награди като реклама и облачни ресурси. Състезанието е отворено за разработчици и от Европа.

Към момента за HarmonyOS са налични стотици хиляди приложения, от които могат да се възползват над 10 милиона потребители. Според Huawei всичко това прави HarmonyOS третата най-голяма мобилна екосистема в света.

Това е само първата фаза от развитието на HarmonyOS, която трябва да стане достъпна за все повече модели. Успоредно с тях съвсем нови устройства като Huawei Watch 3 3 Pro, както и MatePad Pro в момента се продават на промоционални цени. Всички устройства, които преминат към HarmonyOS, ще запазят всички инсталирани приложения и данни с изключение на тези, които разчитат на Google Play Services.

Снимка: Huawei

Виж още: Google Smart TV ще поддържа и режим "глупав телевизор" за тези, които не обичат модерните технологии

 

Тагове: