Всички се приготвят за идването на 5G мрежата в следващата година. Почти всички големи производители вече обещаха 5G смартфони през 2019 г., когато Китай, САЩ и други региони ще пуснат следващото поколение мобилни мрежи.

Honor също не е изключение. По време на конференция в Хонконг президентът на дъщерната компания на Huawei Джордж Жао обяви, че тя е готова да представи 5G смартфон следващата година. Според него, за да се случи разпространението на 5G мрежи са необходими 3 етапа. Най-напред топката е в ръцете на производителите на мрежово оборудване като Huawei и Nokia, а след това идва ред на онези компании, които участват в развиването на мрежите като Apple, Samsung и Qualcomm. Накрая, самите производители трябва да предложат хардуерни и софтуерни 5G решения.

Все още не знаем дали новият Honor Magic 2 ще бъде първият 5G смартфон на компанията, тъй като той се очаква към края на 2018 г., а Honor няколкократно повтори, че за нея 2019-та е годината на 5G.

На крилете на 5G вълната Honor се надява да пробие в Топ 5 на смартфон производителите до 2020 г. и в Топ 3 до 2022 г. Това е крайно амбициозно, но компанията има зад гърба си изключителен растеж в последно време. Няма съмнение, че местата на 5G върха са малко, а кандидатите за тях ще са доста.

Тагове: