От HTC обявиха, че имат планове за умен часовник, който да се появи в продажба до края на годината. Според източник на Bloomberg съвсем скоро ще видим и прототип на този продукт, който ще бъде показан на MWC. Очаква се той да е базиран върху Toq - умният часовник на Qualcomm. Припомняме, че от HTC обясниха, че все още не са представили конкурент на Samsung Galaxy Gear, тъй като първо са искали да решат проблема с батерията.

Ако информацията за сътрудничество с Qualcomm е истина, решението може би се казва Mirasol. Това е „винаги включен“ (always-on) дисплей, който комбинира възможностите на LCD технологията (бързо опресняване, представяне на множество цветове) и режим, в който се превръща в удобен аналог на електронна хартия, а и не на последно място – има занижена консумация на енергия. Очаква се към екстрите на часовника да е безжично зареждане и възможност за провеждане на обаждания, слушане на музика, преглеждане на календар и преглеждане на текстови съобщения.

 

Новините не свършват до тук, тъй като информаторът на Bloomberg добавя, че това няма да бъде единственият умен аксесоар от HTC. Можем да очакваме още един часовник, в който Google Now ще заема сериозно място, но и електронна гривна, която възпроизвежда музика.

Научете повече за разширената гаранционна програма на HTC.