Според информация на Bloomberg, HTC са наели Пол Голдън, бившият маркетинг шеф на американското мобилно подразделение на Samsung като съветник на председателя на HTC Шер Уанг. Информацията беше потвърдена и от CNET.

HTC ще се възползва от помощта на маркетинговия специалист, тъй като компанията продължава да се бори със свиването на пазарния си дял и оперативните загуби. Оригиналният HTC One до голяма степен бе игнориран в полза на Samsung Galaxy S4, затова HTC ще се опитат да избегнат повтаряне на историята и при HTC One M8, който се изправя срещу Galaxy S5.

От своя страна Шер Уанг наскоро пое някои от задълженията на главния изпълнителен директор Питър Чоу, оставяйки Чоу да се фокусира върху самите продукти.

В САЩ, HTC пусна серия от реклами с участието на актьора Гари Олдман, известен с ролята си в трилогията за Батман (Dark Knight). Компанията обеща да подкрепи HTC One M8 с по-силна и по-видима маркетингова кампания.

Пол Голдън изпълняваше функцията на главен маркетинг директор за САЩ на мобилната дивизия на Samsung от февруари 2008г., до януари 2012 година. Серията реклами "Next Big Thing“, в които Samsung се подиграваше на Apple, дебютираха под негово управление.

"HTC продължава да инвестира в таланти и в развитието на по-широка стратегия за човешките ресурси, за да се гарантира подобряването на организационната структура на нашата компания", се каза в имейл пуснат от компанията.